Positieve Neuroplasticiteit

Je hersenen programmeren voor geluk en balans in je leven.

Positieve Neuroplasticiteit

Betrap jij jezelf er ook wel eens op? Je hebt een dag waarop tien dingen zijn gebeurd: negen van de tien gebeurtenissen zijn positief, één negatief. Waar denk je ’s avonds aan? Waarschijnlijk ook aan de negatieve gebeurtenis…

Voor bijna iedereen is het een gewoonte om zich op de negatieve gebeurtenis te richten. Vroeger was dat nodig om te overleven, maar nu al lang niet meer …

Hoe leer je meer naar het positieve te kijken? Hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen en veerkracht? True Colors helpt je deze eigenschappen eigen maken. Dit doen we aan de hand van enkele eenvoudige oefeningen uit ‘Geheugen voor geluk’, ontwikkeld door Rick Hanson.

Als je ADHD of ADD hebt is de kans groot dat je al heel vaak te horen hebt gekregen wat er allemaal niet goed aan jou is. Logisch dat je zelfbeeld er dan een deuk van heeft opgelopen en niet erg positief is. Hoe leer je weer opmerkzaam te worden op alle dingen die goed gaan, waar jij goed in bent en hoe leuk je eigenlijk bent?

Neurowetenschapper Rick Hanson heeft talloze jaren onderzoek gedaan naar positieve neuroplasticiteit. Neuroplasticiteit van de hersenen is het vermogen van de hersenen om te herstellen en te herstructureren. Hij heeft aangetoond dat je met ervaringsgerichte oefeningen de manier waarop je denkt verandert, waardoor je meer open kunt staan voor positieve ervaringen.

Al enkele jaren volg ik de professionele trainingen van Rick Hanson om dit ook aan anderen te kunnen leren. Ik ben inmiddels door Rick Hanson geautoriseerd om zijn trainingen te geven. De oefeningen zijn leuk, gemakkelijk om zelf te doen en hebben een diepgaande werking met een blijvend verschil.

Je traint je geheugen en leert hoe je negatieve ervaringen snel en effectief kunt loslaten. Het resultaat: je voelt je gelukkig(-er) op ieder moment van de dag!

 “Oefeningen om happy van te worden, ervaar zelf het effect!”

Sitemap

Home
Werkgebieden
Over mij
Referenties
Contact

Contact

06-18131069
info@truecolorscoach.nl
St. Crusiusweg 2 in Epe
Maandag en vrijdag hele dag  
Di, wo en donderdagmiddag 
's Avonds en weekend: alleen op afspraak